Franţa: Google are datorii restante de  1,6 miliarde de euro la Fisc

Franţa: Google are datorii restante de  1,6 miliarde de euro la Fisc

La nivel mondial, Google a declarat un profit net în valoare de 14,4 miliarde de dolari FOTO: Guliver/ Getty Images

Fiscul francez îi cere grupului american Google să plătească impozite restante în valoare de 1,6 miliarde de euro. Compania face obiectul unei anchete a autorităţilor franceze pentru evaziune fiscală.

La fel ca numeroase alte companii, Google s-a folosit de tehnici agresive de optimizare a taxelor şi a plătit astfel impozite mai mici decât era legal în ţările unde îşi exercită activitatea.

Grupul american şi-a transferat o mare parte din profit şi cifra de afaceri la sediul său din Irlanda, iar de acolo către paradisul fiscal Bermude, unde nu se plătesc impozite, notează News.ro.

Nu este prima dată când Google are probleme cu autorităţile în ceea ce priveşte evitarea de a plăti taxe şi impozite. Fiscul italian i-a cerut companiei 200 de milioane de euro pentru impozitele restante.

Totodată, compania a acceptat să plătească 171 de milioane de euro în Marea Britanie, pentru a-şi acoperi taxele neplătite din ultimii 10 ani.

În 2014, Google a plătit impozite de aproape cinci milioane de euro în Franţa. La nivel mondial, compania a declarat un profit net în valoare de 14,4 miliarde de dolari.

Conducerea Google a declarat pentru publicaţia „Le Figaro” că respectă normele fiscale din toate ţările în care îşi desfăşoara activitatea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: