Forumiştii Reddit au crescut preţul argintului, după un nou val de achiziţii în masă

Forumiştii Reddit au crescut preţul argintului, după un nou val de achiziţii în masă

Preţul argintului a crescut la un maxim al ultimilor 8 ani, după un nol val de îndemnuri din social media de a reproduce frenezia micilor investitori care au ridicat la valori-record acţiunile companiei de jocuri Game Stop.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunile Argent Minerals au sărit la 60%, în timp ce compania minieră Investigator Resources a avut salturi de până la 47%. De data aceasta lovitura a fost dată de forumiştii Wall Street Silver de pe Reddit, care au denunţat manipularea şi acestei pieţe de către marii investitori de pe Wall Street.
 
Site-urile care vând monede de argint au anunţat întârzieri de livrare din cauza volumului mare de cereri. Preţul metalului a crescut cu 11% la 30 de dolari pe uncie, cea mai ridicată valoare din 2013 încoace, scrie BBC.

Achiziţia în masă a acţiunilor companiilor împotriva cărora pariază marile fonduri speculative de pe Wall Street face parte dintr-o mişcare de revoltă născută pe forumurile Reddit.
 
Utlizatorii  s-au unit pentru a protesta faţă de manipularea pieţelor de către vânzătorii de poziţii short care ţintesc acţiunile care se depreciază şi pe care le răscumpără la preţuri scăzute, obţinând astfel profit.
 
Începând miercuri preţul argintului a avut creşteri de până la 20%, însă experţii spun că piaţa argintului este semnificativ mai mare şi mai greu de influenţat fiind estimată la între 1.4 şi 1.6 trilioane de dolari. Astfel, aceasta depăşeşte de 1.000 de ori valoarea acţiunilor GameStop -  1.5 miliarde de dolari la momentul când au început tranzacţiile traderilor amatori. Mai mult, piaţa argintului nu este în totalitate deschisă tranzacţionării online.

Potrivit CNN, forumul WallStreetBets a ţintit de asemenea argintul şi a luat în vizor fondul iShares Silver Trust ETF care cuprinde în principal active deţinute de JPMorgan Chase (JPM), cu intenţia de a lovi în marile bănci acuzate că menţin preţurile scăzute la metale preţioase în mod artificial.

„SLV va distruge marile bănci, nu doar unele fonduri mărunte de investiţii”, a scris un forumist WallStreetBets.

Alţi utilizatori au menţionat amenda de 920 de milioane de dolari plătită de banca americană anul trecut după ce a fost acuzată că s-a angajat în tranzacţii manipulative privind contractele „futures” implicând metale preţioase şi titluri de stat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările