Ford analizează noi investiţii în Rusia

Ford analizează noi investiţii în Rusia

Compania Ford contină să investească în creşterea capacităţii de producţie în Rusia

Ford Motor, analizează noi investiţii în Rusia, şi a cheltuit în ultimii cinci ani peste 1,5 miliarde de dolari în fabrici de automobile şi motoare în această ţară,  relatează Bloomberg, citată de News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piaţa auto din Rusia are încă potenţialul de a deveni cea mai mare din Europa, iar grupul Ford vrea să fie pregătit pentru revenirea cererii, a declarat Mark Ovenden, director general al companiei mixte a producătorului auto american în această ţară, Ford Sollers.

”Vom continua să investim şi ne gândim care va fi viitorul ciclu de investiţii în Rusia. Considerăm Rusia o piaţă pe termen lung”, a afirmat Ovenden într-un interviu acordat în această săptămână.

 În 2015, piaţa auto din Rusia a scăzut cu aproape 40%, din cauza recesiunii, însă Ford a continuat  investiţiile în modele noi şi fabrici, chiar dacă General Motors a decis să se retragă din această zonă.

Pe primul trimestru din acest an, vânzările Ford au crescut cu 93% în Ruşia, în condiţiile în care piaţa auto din această ţară a înregistrat în această perioadă  un  declin de 17%.

Compania a început să producă în 2015 noile versiuni Focus, Mondeo, Fiesta, modelul van Transit şi SUV-ul Explorer. Ford mai fabrică în Rusia SUV-urile Kuga şi EcoSport, mai scrie News.ro.

Ford Sollers nu anticipează totuşi ca creşterea vânzărilor anuale din Rusia să atingă ritmul din primul trimestru. Piaţa rusă se va contracta probabil cu 5% în 2016, la 1,53 milioane de automobile noi, potrivit Asociaţiei Companiilor Europene din Moscova.

Ford Sollers analizează şi posibilitatea de a exporta vehicule din Rusia, datorită cotaţiei scăzute a rublei faţă de alte monede, a arătat Ovenden. El a explicat că dacă piaţa europeană va continua să crească, ar putea fi oportunităţi pentru exporturi, având în vedere deficitul de capacitate din Europa Occidentală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările