Fondatorul Jysk a murit. Miliardarul Lars Larsen avea cancer

Fondatorul Jysk a murit. Miliardarul Lars Larsen avea cancer

Lars Larsen a murit FOTO AFP

Lars Larsen, fondatorul lanţului gigant de retail Jysk şi unul dintre cei mai puternici oameni din Danemarca, a murit la 71 de ani, potrivit Bloomberg.

El a părăsit funcţia de preşedinte al companiei cu două luni în urmă după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fiul său, Jacob Brunsborg, 47 ani, l-a înlocuit ca preşedinte.
 
Larsen a fondat compania în 1979. A strâns între timp o avere de 4,5 miliarde dolari, ceea ce l-a transformat într-unul dintre cei mai bogaţi patru oameni din Danemarca.
 
Compania a inaugurat primul magazin pe 2 aprilie 1979 în Danemarca, în oraşul Aarhus, al doilea cel mai mare din ţară. La cinci ani distanţă, Jysk a s-a extins dincolo de graniţele ţării odată cu inaugurarea unui magazin în Germania. În aprilie 2017, compania a aniversat 38 de ani de existenţă pe piaţă, iar momentul a fost marcat printr-o campanie specială în toate ţările în care există Jysk.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: