FMI avertizează El Salvador, după ce statul din America Centrală a adoptat în premieră Bitcoin ca mijloc legal de plată

FMI avertizează El Salvador, după ce statul din America Centrală a adoptat în premieră Bitcoin ca mijloc legal de plată

Sediul Fondului Monetar Internaţional / FOTO Shutterstock

După ce a adoptat în premieră Bitcoin ca mijloc legal de plată, El Salvador se confruntă cu prima consecinţă problematică a deciziei: Fondul Monetar Internaţional ar putea refuza să acorde statului din America Centrală un nou împrumut, după ce organizaţia internaţională a avertizat că există riscuri în utilizarea criptomonedei pentru tranzacţiile cotidiene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Adoptarea bitcoinului ca monedă legală ridică o serie de probleme macroeconomice, financiare şi juridice, care necesită o analiză foarte detaliată”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice.

„Ceea ce am spus în trecut, în general, este că activele criptografice pot prezenta riscuri semnificative. Măsurile eficiente de reglementare sunt cruciale pentru a le aborda”, adăugat acesta.

O echipă FMI urmează să se întâlnească joi cu preşedintele statului El Savador, Nayib Bukele, întrucât organizaţia internaţională evaluează aprobarea unui nou pachet de ajutor pentru a sprijini redresarea economică a ţării în faţa crizei cauzat de pandemia de COVID-19.

În aprilie 2020, FMI a aprobat un pachet de ajutor de urgenţă în valoare de 389 milioane dolari pentru El Salvador, în contextul primului val pandemic.

El Salvador a devenit miercuri prima naţiune din lume care a introdus Bitcoin ca mijloc legal de plată, un proiect susţinut de preşedintele Nayib Bukele pentru a stimula creşterea economică naţională.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările