Ferrari, aproape de a atinge un profit anual record de 1 miliard de euro

Ferrari, aproape de a atinge un profit anual record de 1 miliard de euro

Ferrari Aperta, un model hybrid al celor de la Ferrari/ Foto: EPA

Ferrari se află pe calea de a obţine nu profit uriaş în istoria companiei, în contextul în care cererea globală pentru această clasă de maşini este în continuă creştere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sergio Marchionne, directorul executiv al companiei italiene, a declarat vineri că profitul ajustat pentru primele nouă luni ale anului în curs a înregistrat o creştere de 24% şi că firma este pe cale să-şi atingă ţinta de profit anuală de 1 miliard de euro cu doi ani de zile mai devreme decât estimase.
 
Anul acesta Ferrari a vândut un total de 6,381 de autoturisme, o creştere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Performaţa extrem de bună a producătorului italian este sincronizată cu o evoluţie asemănătoare a celorlalţi producători de autoturisme de lux, în contextul în care cererea pentru modelele cele mai scumpe din ediţiile limitate continuă să crească.
 
Pe plan global, vânzările celor de la Bentley, Ferrari, Lamborghini, McLaren şi Rolls-Royce au crescut, per total, cu peste 50% în ultimii cinci ani de zile, conform unui studiu efectual de Bloomberg Intelligence. Cele cinci mărci menţionate au vândut anul trecut un total de 30,000 de automobile.
 
HR Owen, cunoscuta firmă de reprezentanţă auto pentru mărcile de lux din Marea Britanie, a anunţat, de exemplu, o creştere a vânzărilor în acest an cu peste 20%, până la valoarea de 428 milioane de lire sterline. Dealership-ul auto, cel mai mare retailer din lume pentru Rolls-Royce, Bentley şi Bugatti a anunţat că a vândut anul acesta 1,306 de maşini de lux, o creştere cu 33% faţă de anul trecut.
 
Creşterea cererii pentru automobile de lux vine în contextul în care studiile recente arată că continuarea trendului de concentrare a avuţiei în rândul super-bogaţilor lumii, ajungându-se la un nivel asemănător cu începutul secolului XX, atunci când familii precum Carnegie, Rockefeller sau Vanderbilt controlau averi imense.
 
Miliardarii planetei şi-au mărit avuţia totală cu aproape 20% anul trecut, ajungând la valoarea record de 6 trilioane de dolari, conform unui studiu UBS/PwC.
 
Ferrari a anunţat planuri de a introduce şi mai multe modele în ediţii limitate anul acesta, în care aniversează 70 de ani de la înfiinţare. Acţiunile companiei şi-au dublat valoarea în cei doi ani de zile de când au început să fie tranzacţionate pe bursă.
citeste totul despre: