Fermierii olandezi au blocat accesul la depozitele magazinelor ca parte a unui protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Peste 10 mari centre de distribuţie aparţinând diferitelor supermarketuri au fost blocate luni de fermierii olandezi pentru a protesta împotriva noii politici a guvernului privind azotul, conform Netherlands Broadcasting Corporation (NTK).

Potrivit canalului TV NTK, acţiunea a afectat, printre altele, depozitele situate în oraşele Almere, Zaandam, Zwolle, Deventer, Nijmegen, Heerenveen deţinute de magazinele Albert Hein, Yumbo şi Lidl. Potrivit autorităţilor rutiere, au fost blocate şi unele autostrăzi importante, ceea ce a dus la blocaje în mai multe zone. Din cauza situaţiei actuale, cel mai mare lanţ de supermarketuri din ţară, Albert Hein, a anulat livrarea comenzilor online pentru luni. În oraşul Hengelo, transmite NTK, este blocată intrarea într-o fabrică de procesare a deşeurilor, a cărei activitate, potrivit fermierilor, duce şi la eliberarea de azot în atmosferă.

Protestele fermierilor au loc în toată ţara de săptămâni întregi. Principala nemulţumire a manifestanţilor este legată de politica guvernului privind azotul, care vizează protejarea naturii. Măsurile propuse de autorităţi îi vor obliga pe fermieri să reducă producţia sau chiar să-şi înceteze complet activităţile.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite