Fabricile europene fac angajări pe bandă rulantă pentru a face faţă cererii. Ţările care au creat cele mai multe locuri de muncă în iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Fabricile din Zona Euro angajează noi muncitori într-un ritm record pentru a ţine pasul cu nivelul tot mai mare al comenzilor, transmite Bloomberg.

Conform sursei citate, crearea de locuri de muncă a fost deosebit de pronunţată în Germania şi Austria luna trecută, potrivit unui sondaj IHS Markit adresat managerilor de achiziţii. Producătorii au continuat să se confrunte cu blocaje substanţiale ale lanţului de aprovizionare şi au transmis clienţilor costuri în creştere.

În timp ce economiile globale încearcă să treacă peste şocurile provocate de pandemie, fabricile din Europa operează la capacitate maximă. De asemenea, fabricile din nordul Asiei beneficiază de pe urma cererii la nivel mondial, în timp ce activităţile din Asia de sud-est, care se confruntă momentan cu unul dintre cele mai mari focare de Covid-19,  amintesc cât de repede poate reizbucni criza.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a revizuit în sus estimările pentru cele 19 naţiuni care folosesc moneda unica europeană, anunţând că impulsul din primele patru economii ale blocului comunitar va creşte în următoarele luni. 

Banca Centrală Europeană se pregăteşte pentru o creştere „puternică” a producţiei din actualul trimestru, deşi a avertizat recent că numărul de infecţii şi problemele lanţurilor de aprovizionare ar putea afecta recuperarea.

„Producătorii şi furnizorii se chinuie să ridice nivelul de producţie suficient de repede pentru a satisfice cererea ducând preţurile tot mai sus. Constrângerile legate de capacitate continuă să fie pe roşu”, afirmă Chris Williamson, economist al IHS Markit.

Noile comenzi au crescut considerabil în iulie, alimentând o serie de întârzieri în ceea ce priveşte procesele propriu-zise de muncă. De altfel, deficitul de materiale şi starea actuală a transporturilor au produs creşteri record pentru costurile de producţie şi preţurile de vânzare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite