Exploatarea de petrol Kaşagan din Kazahstan a început exporturile, după investiţii de 50 miliarde de dolari

Exploatarea de petrol Kaşagan din Kazahstan a început exporturile, după investiţii de 50 miliarde de dolari

La Kaşagan se află unul dintre cele mai mari zăcăminte de ţiţei din întreaga lume şi este una dintre cele mai moderne exploatări

Consorţiul care operează uriaşa exploatare Kaşagan din Kazahstan a inaugurat exporturile de petrol, după investiţii de peste 50 de miliarde de dolari, care s-au desfăşurat pe parcursul a circa 16 ani, relatează Bloomberg.

Companiile partenere, care includ Eni, Royal Dutch Shell, Exxon Mobil, Total şi statul kazah, au încărcat 26.500 de tone de ţiţei în conductele de export ale Kazahstanului, a anunţat Ministerul Energiei din această ţară. Din această cantitate, 7.700 de tone au fost trimise prin intermediul Caspian Pipeline Consortium.
 
Iminenţa începerii livrărilor de la exploatarea Kaşagan a determinat OPEC să majoreze estimarea referitoare la creşterea producţiei statelor din afara organizaţiei cu 350.000 de barili pe zi, la o medie de 56,52 milioane de barili pe zi.
 
Agenţia Internaţională pentru Energie a mărit la rândul ei previziunea pentru livrările producătorilor de petrol din afara OPEC, anticipând 380.000 de barili pe zi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările