Elon Musk pierde locul al doilea în topul celor mai bogaţi oameni din lume. De ce a scăzut averea miliardarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

CEO-ul Tesla, Elon Musk a pierdut locul al doilea în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, după ce acţiunile producătorului de vehicule electrice au scăzut luni cu 2,2%.

Potivit Business Today, locul acestuia a fost luat de CEO-ul LVMH (compania care deţine brandurile de lux Louis Vuitton, Christian Dior şi altele), Bernard Arnault.

Vestea vine în condiţiile în care Elon Musk a fost cel mai bogat om din lume în ianuarie, conform topurilor Bloomberg, informează Live Mint. Acum însă, Tehnoregele Tesla mai are doar 149,1 miliarde de dolari, conform datelor oferite de Google, în timp ce Bernard Arnault, care l-a depăşit de puţin timp, a ajuns deja la 183,7 miliarde dolari. 

Jeff Bezos este în prezent cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimată la 187 de miliarde de dolari, dar acest lucru se poate schimba în orice moment.

Recent, declaraţiile lui Musk au prăbuşit întreaga piaţă a criptomonedelor, iar investitorii par să se răzbune prin intermediul celei mai valoroase companii a sa, Tesla.

Compania deţine şi ea monede Bitcoin, ale căror preţ au scăzut dramatic luni, prăbuşindu-se până aproape de 42.000 de dolari. În al doilea rând, preţul acţiunilor Tesla a scăzut şi el, în urma tweet-urilor Tehnoregelui, dar şi a crizei de microcipuri cu care se confruntă întreaga lume.

Pe 12 mai, Musk a spus că Tesla nu va mai accepta bitcoin pentru achiziţiile de maşini, invocând îngrijorări de mediu de lungă durată pentru o inversare rapidă a poziţiei companiei cu privire la criptomonedă.

„Tesla a suspendat achiziţionarea de maşini cu bitcoins. Ne nelinişteşte faptul că procesul de ”minare” a bitcoin recurge din ce în ce mai mult la combustibili bogaţi în carbon, în special cărbune, care are cele mai toxice emisii (gaze cu efect de seră)”, a postat pe Twitter miliardarul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite