Elon Musk l-a întrecut în bogăţie pe Bill Gates. Ce i-a sporit rapid averea

Elon Musk l-a întrecut în bogăţie pe Bill Gates. Ce i-a sporit rapid averea

Foto AFP

Elon Musk, fondatorul tesla, l-a întrecut  pe fondatorul Microsoft Bill Gates, devenind al doilea cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere totală de 127,9 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clasamentul miliardarilor publicat luni de Bloomberg, arată că, de la începutul anului, averea omului de afaceri de 49 de ani a crescut cu 100,3 miliarde de dolari, marcând un plus de 7,2 miliarde de dolari într-o singură zi prin creşterea cu 6,5% a preţului acţiunilor companiei sale de maşini electrice Tesla.
 
Cu o avere estimată de 182 miliarde de dolari, şeful Amazon, Jeff Bezos, rămâne în fruntea acestui clasament, Bloomberg Billionaires Index.
 
Pe locul al treilea în acest top al super-bogaţilor se află acum Bill Gates, cu "doar" 127,7 miliarde de dolari. Averea sa ar fi însă semnificativ mai mare dacă nu ar fi donat foarte mulţi bani, notează dpa.
 
Clasamentele cum este şi cel realizat de Bloomberg se bazează pe informaţii publice privind valorile deţinute ca acţiuni, proprietăţi imobiliare, obiecte de artă şi alte bunuri de lux. În clasamentul Forbes al miliardarilor, Musk se află pe locul al patrulea, cu 110,5 miliarde de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările