Electrolux ar putea cumpăra divizia de electrocasnice a General Electric

Electrolux ar putea cumpăra divizia de electrocasnice a General Electric

Electrolux deţine o fabrică la Satu Mare

Producătorul suedez Electrolux se află în negocieri pentru chiziţia diviziei de electrocasnice a General Electric, în căutarea unor noi pieţe de desfacere în afara Europei şi în tentativa de a-şi creşte prezenţa în America de Nord, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

GE a confirmat discuţiile şi a anunţat că îşi evaluează opţiunile strategice pentru divizia de electrocasnice. Un alt „prentendent“ este compania americană Quirky, care s-a aliat anterior cu General Electric pentru realizarea de electrocasnice „inteligente“, mai scrie sursa citată.
 
Divizia în cauză ar putea valora între 2 şi 2,5 miliarde de dolari. Jeffrey Immelt, directorul executiv al General Electric, încearcă să reorienteze cea mai mare companie industrială a lumii către activităţi cu marje de profit mai mari.
 
General Electric vinde electrocasnice sub mărcile GE Monogram, GE Cafe şi Hotpoint, în vreme ce Electrolux utilizează propriul nume, dar şi brandurile Zanussi, Frigidaire şi AEG.
 
Mai puteţi citi: 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările