Economia mondială, tot mai aproape de o nouă recesiune

Economia mondială, tot mai aproape de o nouă recesiune

Miliardarul Geoorge Soros crede că ne apropiem de o nouă recesiune globală

Miliardarul George Soros consideră că economia mondială riscă să intre din nou în criză, iar investitorii trebuie să fie foarte prudenţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

China încearcă să găsească un nou model de creştere iar deprecierea monedei naţioanle, yuanul, transferă problemele către restul lumii, a declarat Soros, citat de Bloomberg.

Întoarcerea dobânzilor în teritoriul pozitiv reprezintă o provocare pentru economiile dezvoltate. Volatilitatea pieţelor financiare, de capital şi de mărfuri sunt asemănătoare cu evoluţiile din 2008, anul declanşării crizei financiare.

Începutul de an a fost caracterizat de turbulenţe maxime pe toate pieţele mondiale, în China tranzacţiile fiind suspendate de două ori în această săptămână din cauza atingerii limitei de scădere de 7% pe parcursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Economia chineză îngrijorează în cea mai mare măsură, pe măsură ce accentul de pe investiţii, producţie industrială şi exporturi se mută spre consum intern şi servicii.

Aproximativ 2.500 de miliarde de dolari s-au „volatilizat” de pe pieţele de capital din întreaga lume până miercuri. Iar pierderile se adâncesc, doar căderea de joi, de 7% de pe principala bursă a Chinei reprezentând 600 de miliarde de dolari. În linie cu China, şi celelalte burse asiatice au închis în pierdere iar cele europene urmează acelaşi tren încă de la deschidere.

„China are o problemă majoră de ajustare,” a declarat Soros. „Aş spune că asta echivalează cu o criză. Când mă uit la pieţele financiare văd că se confruntă cu greutăţi serioase, care îmi aduce de crizele pe care le-am avuy în 2008.”

George Soros are o avere de aproximativ 27,3 miliarde de dolari, conform calculelor Bloomberg. Fondurile sale de investiţii au înregistrat, în medie, profituri de 20% pe an între 1969 şi 2011. Şi-a câştigat celebritatea în 1992 când a câştigat un miliard de dolari mizând pe deprecierea lirei sterline.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările