Economia Germaniei, considerată cea mai puternică din Europa, începe să-şi încetinească creşterea

Economia Germaniei, considerată cea mai puternică din Europa, începe să-şi încetinească creşterea

Exporturile Germaniei au scăzut în februarie pentru a doua lună consecutiv, semn al încetinirii creşterii economice. Importurile au scăzut la rândul lor faţă de luna ianuarie, cu 1,3%, potrivit datelor publicate de Biroul Federal de Statistică.

Exporturile Germaniei au scăzut în februarie pentru a doua lună consecutiv, cu 3,2% faţă de luna precedentă, evoluţie care reprezintă un nou semn al încetinirii creşterii economice, transmite MarketWatch, citat de news.ro.
Potrivit datelor Biroului Federal de Statistică, şi importurile au scăzut faţă de luna ianuarie, cu 1,3%.
 
Datele referitoare la declinul exporturilor urmează unei serii de date economice în scădere la nivelul zonei euro, care sugerează că, deşi creşterea economică din regiune va continua în 2018, aceasta nu va fi la fel de ridicată ca în 2017.
 
”Datele referitoare la comerţ au încheiat încă o lună dezamăgitoare pentru industria germană”, a spus Carsten Brzeski, analist la ING.
 
Surplusul comercial ajustat al Germaniei, care arată echilibrul dintre exporturile şi importurile de bunuri, a scăzut la 19,2 miliarde de euro, sub excedentul de 21,5 miliarde de euro înregistrat în ianuarie. Analiştii anticipaseră un declin uşor al indicatorului, la 21 de miliarde de euro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: