Economia Europei, în dublă recesiune

Economia Europei, în dublă recesiune

Economia zonei euro a fost puternic afectată de un nou val de pandemie în primul trimestru, acesta readucând-o în recesiune în perioada ianuarie-martie, când produsul intern brut s-a contractat cu 0,6%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai mare economie europeană, cea a Germaniei, a scăzut cu 1,7%, deşi acest lucru s-a datorat parţial creşterii TVA, întrucât o reducere temporară a expirat la sfârşitul anului 2020. Au existat câteva raze de lumină, cu unele economii naţionale precum cea a Franţei, care a crescut cu 0,4%. În ciuda ştirilor proaste de acum, campaniile de vaccinare se accelerează în Europa şi se aşteaptă ca economiile să îşi reia creşterea în următoarele trimestre.
 
În timp ce economiiile Occidentului sunt divizate de ratele de vaccinare, Asia se confruntă şi ea cu situaţii contrastante cauzate de diferitele abordări în gestionarea pandemiei. Economiile Chinei şi Hong Kong-ului, care au reuşit să oprească răspândirea virusului, cresc în mod puternic, în timp ce India este devastată de un imens val de pandemie care îi copleşeşte spitalele.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările