Daimler şi-ar fi echipat maşinile cu un software care le-a permis să treacă testele privind emisiile în SUA

Daimler şi-ar fi echipat maşinile cu un software care
le-a permis să treacă testele privind emisiile în SUA

Cercetătorii americani care investighează producătorul Mercedes Daimler au descoperit că autoturismele sale ar fi fost echipate cu software care le-ar fi ajutat să treacă testele privind emisiile de gaze de eşapament, scrie un ziar german citând documente confidenţiale, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu anul 2015, Volkswagen a acceptat instalarea software-ului secret pe 580.000 de vehicule din SUA, care le-ar fi permis să emită de până la 40 de ori nivelul de emisii de gaze de eşapament admis legal, iar în acelaşi timp să respecte standardele atunci când sunt testate de autorităţile de reglementare.

Daimler, care se confruntă cu investigaţii în curs de desfăşurare efectuate de autorităţile din SUA şi Germania asupra emisiilor suplimentare, a declarat că investigaţiile ar putea conduce la sancţiuni şi retrageri semnificative de autoturisme.

Ziarul Bild am Sonntag arăta că documentele ilustrau că anchetatorii americani au găsit mai multe funcţii software care au ajutat autoturismele Daimler să treacă testele privind emisiile, inclusiv una care oprea curăţarea emisiilor după 26 km de condus.

O altă funcţie a permis sistemului de curăţare a emisiilor să recunoască dacă maşina a fost testată pe baza modelelor de viteză sau de accelerare.

Bild am Sonntag a citat, de asemenea, e-mailuri ale inginerilor Daimler care au pus la îndoială dacă aceste funcţii software erau legale.

Un purtător de cuvânt al companiei Daimler a refuzat să comenteze conţinutul documentelor, spunând că compania germană cooperează pe deplin cu autorităţile din SUA şi că a convenit asupra confidenţialităţii stricte cu Departamentul de Justiţie.

„Autorităţile cunosc documentele şi nu au fost depuse plângeri”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei. „Documentele date către Bild au fost în mod clar selectiv lansate pentru a dăuna Daimler şi celor 290.000 de angajaţi ai săi”, a completat el.

citeste totul despre: