Daimler, BMW şi Volkswagen pot fi amendate cu 1 miliard de euro fiecare, pentru formarea unui cartel al emisiilor

Daimler, BMW şi Volkswagen pot fi amendate cu 1 miliard de euro fiecare, pentru formarea unui cartel al emisiilor

Grupurile Daimler, BMW şi Volkswagen ar putea fi amendate de Comisia Europeană cu câte 1 miliard de euro fiecare pentru că s-au asociat pentru a reduce eficienţa sistemelor de filtrare a gazelor de eşapament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producătorii auto germani au colaborat pentru a reduce mărimea rezervoarelor pentru soluţia Adblue şi au convenit să nu includă filtre de reducere a particulelor fine pentru vehiculele cu motoare pe benzină, scrie Der Spiegel, citată de Automotive News Europe.
 
Adblue este o soluţie pe bază de uree, care contribuie la reducerea emisiilor de oxid de nitrogen ale automobilelor diesel, care sunt dăunătoare.
 
BMW a refuzat să comenteze, Daimler a anunţat că a oferit cooperarea sa autorităţilor europene şi că a solicitat statutul de martor colaborator. Volkswagen colaborează la rândul său cu autorităţile.
 
Cooperarea strategică între producătorii auto germani nu este neobişnuită, dar companiile găsite vinovate de încălcarea reglementărilor europene referitoare la formarea cartelurilor riscă amenzi care pot atinge până la 10% din veniturile lor globale.
 
Comisia Europeană a refuzat să comenteze, scrie autonews.com.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările