Cum concurează Volkswagen cu Tesla

Cum concurează Volkswagen cu Tesla

Divizia VW va dezvolta iniţial cinci modele electrice, urmând să concureze producătorul american Tesla cu gama de vehicule I.D. Marca Volkswagen promite o redresare mai rapidă cu ajutorul modelelor electrice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Volkswagen promite o accelerare a măsurilor de redresare, cu ajutorul vehiculelor electrice, în condiţiile în care reducerea costurilor şi extinderea gamei de SUV-uri contribuie la creşterea profitului, transmite Bloomberg.

Divizia VW va dezvolta iniţial cinci modele electrice, urmând să concureze producătorul american Tesla cu gama de vehicule I.D. Planul va fi susţinut de creşterea marjei de profit, care va atinge, potrivit estimărilor companiei, 4%-5% din vânzări până în 2020, peste previziunea anterioară de cel puţin 4%.
 
”Vom acelera în  continuare realinierea Volkswagen, vom continua modelul mondial de dezvoltare şi ofensivă pe segmentul electric, vom lucra din greu pentru reducerea costurilor. Ştim ce provocări avem în faţa noastră”, a afirmat Herbert Diess, directorul general VW.
 
Refacerea profitului VW este vitală pentru ca cel mai mare producător din lume să lase în urmă scandalul emisiilor automobilelor diesel şi să dispună de fondurile necesare pentru a participa la trecerea industriei auto către vehiculele electrice şi noile servicii digitale. Marca VW asigură peste jumătate din livrările globale de vehicule ale grupului VW şi dezvoltă tehnologie pentru alte mărci ale grupului, între care se află Audi, Skoda şi Seat.
 
VW va investi 22,8 miliarde de euro în următorii cinci ani, între care circa 6 miliarde de dolari în tehnologii noi şi dezvoltarea de automobile electrice. O mare parte din aceste fonduri vor fi alocate gamei I.D..
 
VW va oferi în Europa un model hatchback integral electric în 2020, la un preţ comparabil cu versiunea diesel a celui mai bine vândut model ,Golf, care va fi urmat de SUV-ul I.D. Crozz pe piaţa americană. Compania are ca obiectiv vânzarea de 100.000 de vehicule integral electrice sau hibride-electrice în 2020.
 
Pentru 2017, marca VW anticipează vânzări de peste 6 milioane de vehicule.
 
Pentru generarea de fonduri necesare finanţării dezzvoltării automobilelor electrice, VW va extinde gama de SUV-uri la 20 de modele până în 2020, anticipând că vehiculele respective vor reprezenta 40% din volumul vânzărilor, la momentul respectiv. În aceeaşi perioadă, compania germană va lansa pe piaţa chineză peste 10 automobile integral sau parţial electrice.
 
VW vrea să devanseze Tesla şi să devină lider pe piaţa automobilelor electrice, cu vânzări de 1 milion de vehicule integral electrice la nivel global, până în 2025, potrivit planurilor prezentate anterior.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările