Cum a ajuns Amazon, compania celui mai bogat om din lume, să deţină jumătate din vânzările cărţilor care se ascultă

Cum a ajuns Amazon, compania celui mai bogat om din lume, să deţină jumătate din vânzările cărţilor care se ascultă

După opt ani de reticenţe, Amazon s-a decis în 2008 să–şi cumpere propriul business de audiobook-uri, Audible, un startup în care a investit puţin câte pu­ţin din 1996 încoace. Astăzi, cele două companii deţin jum­ă­­tate din cota de piaţă pe segmentul audiobook-urilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul jurnalist Don Katz a auzit prima dată de Jeff Bezos în 1996, la scurt timp după ce a ieşit din presă pentru a pune bazele Audible Inc., o companie de cărţi în format audio (audiobook-uri) vândute pe bază de abonament. Unul dintre primii investitori atraşi de proiect a fost John Doerr, de la fondul de investiţii de risc Kleiner Perkins Caufield & Byers.
 
Ideea a fost inspirată de conceptul ja­ponez keiretsu, o reţea de afaceri com­ple­mentare care se sprijină reciproc prin par­teneriate şi injecţii de capital. „Audible şi Amazon sunt genul de companii care se mulează perfect pe acest concept“, i-a spus Doerr lui Katz, când i-a su­gerat un parteneriat cu Bezos.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: