Criptomoneda Dogecoin a scăzut puternic după ce Elon Musk a spus că este „o păcăleală”

Criptomoneda Dogecoin a scăzut puternic după ce Elon Musk a spus că este „o păcăleală”

Foto EPA EFE

Dogecoin a scăzut puternic sâmbătă seară după ce atinsese o valoare record în timpul zilei, declinul începând când Elon Musk a catalogat moneda virtuala drept „o mare agitaţie” şi „o păcăleală", după cum relatează presa internaţională de business.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dogecoin, a patra criptomonedă după valoarea de piaţă, atinsese 73 de cenţi pe unitate sâmbătă, scăzând până la 51,4 cenţi în timpul emisiunii, scrie CNN
 
Elon Musk, care a spus că este prima persoană cu sindromul Asperger care găzduieşte emisiunea Saturday Night Live, a fost rugat de numeroase ori în timpul segmentului "Weekend Update" să explice ce este Dogecoin. După ce a enumerat o serie de informaţii despre criptomonedă, întruchipând un expert financiar, Musk a fost întrebat dacă Dogecoin este "o păcăleală". A răspuns "Da, e o păcăleală", scrie Bloomberg.
 
Musk, În vârstă de 49 de ani, este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 183,9 miliarde de dolari, potrivit Indicelui Miliardarilor Bloomberg. Prin sprijinul său, Musk a ajutat Dogecoin să atingă noi culmi vineri şi sâmbătă, după ce a postat pe Twitter o poză cu el şi un câine Shiba Inu (imaginea Dogecoin) pe platoul Saturday Night Live.
 
 
Dogecoin, o criptomonedă pornită în glumă în 2013, a crescut cu peste 20.000% în ultimul an, potrivit CoinGeko. Elon Musk a încurajat această creştere, alături de investitorul Mark Cuban, Snoop Dogg şi Gene Simmons.
 
O referinţă la Dogecoin a fost făcută şi la începutul emisiunii de sâmbătă, când Elon Musk a susţinut un monolog, iar mama sa era prezentă pe scenă. Ea a spus că este entuziasmată cu privire la cadoul pentru Ziua Mamei şi că speră că nu este "Dogecoin", moment în care Musk a spus "Asta este".
 
În timpul emisiunii, întruchipând un expert financiar, Musk a mai spus că Dogecoin este "viitorul banilor, un vehicul financiar de neoprit care va cuceri toată lumea".
 
Criptomonedele sunt "promiţătoare, dar vă rog investiţi cu grijă", a scris Musk pe Twitter vineri, alături de linkul unui clip video în care el vorbea de beneficiile criptomonedelor, în special Dogecoin. În ultimele luni, Elon Musk a avut numeroase postări despre Bitcoin şi Dogecoin pe Twitter, majoritatea în favoarea acestora.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările