Compania care controlează Telekom România concediază 10.000 de angajaţi

Compania care controlează Telekom România concediază 10.000 de angajaţi

T-Systems, divizia de IT nerentabilă a Deutsche Telekom, va concedia 10.000 de angajaţi, în cadrul unui plan pe termen de trei ani de revenire la profitabilitate, a anunţat joi directorul general al acesteia, Adel Al-Saleh.

Al-Saleh, numit în acest an la conducerea T-Systems, a informat angajaţii, în timpul unei întâlniri cu o parte din aceştia la sediul central al companiei din Bonn, în timp ce mulţi alţii au urmărit întâlnirea online, că 6.000 de posturi vor fi desfiinţate în Germania, compania simplificând structura de conducere, urmând să închidă majoritatea birourilor, scrie news.ro, citând Reuters.
 
Compania are în total 37.000 de angajaţi şi este de ani de zile o  problemă pentru Deutsche Telekom, cel mai mare grup de telecomunicaţii din Europa.
 
”Programul de reducere va fi costisitor, pentru că dorim că îl facem suportabil din punct de vedere social, dar această investiţie va avea rezultate”, a declarat Al-Saleh.
 
Propunerea de restructurare a provocat o reacţie virulentă din partea sindicatului Verdi, care reprezintă angajaţii din sectorul serviciilor din Germania.
 
Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România. 
 
Grupul controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările