Comisia Europeană solicită investigaţii în toate statele comunitare în scandalul Volkswagen

Comisia Europeană solicită investigaţii în toate statele comunitare în scandalul Volkswagen

Volkswagen a instalat pe anumite modele diesel un soft care trişează în privinţa emisiilor reale de noxe

Comisia Europeană a cerut tuturor celor 28 de state comunitare să demareze propriile lor investigaţii la nivel naţional în cazul Volkswagen, în vreme ce agenţiile de evaluare financiară avertizează că ar putea retrograda ratingul producătorului auto german, potrivit presei internaţionale.

„Invităm toate statele membre să desfăşoare investigaţii la nivel naţional. Trebuie să avem întregul cadru pentru a şti dacă şi cât de multe vehicule certificate în UE au fost echipate cu sisteme care încalcă reglementările Uniunii Europene“, a afirmat, joi, Lucia Caudet, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.
 
Comisia Europeană a propus o nouă legislaţie care să întărească regimul de testare a vehiculelor, pentru a produce rezultate mai apropiate de condiţiile reale de şofat. De asemenea, se va analiza dacă sistemul prin care se aprobă noile modele pe piaţă ar trebui schimbat, în acest sens urmând să fie organizată o reuniune cu autorităţile naţionale, însă nu se ştie când.
 
Ministerul Transporturilor din Germania a anunţat că verificările vehiculelor nu vor fi limitate la Volkswagen.
 
Agenţiile de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) şi Moody's au avertizat că ar putea retrograda ratingul VW, din cauza scandalului.
„Ne aşteptăm ca Volkswagen să înregistreze costuri substanţiale pentru a corecta motoarele maşinilor afectate şi este posibil să se confrunte cu amenzi de la autorităţile de reglementare“, susţin analiştii de la S&P.
 
Volkswagen riscă amenzi de 18 miliarde de dolari în SUA, după ce a instalat pe aproape 500.000 de autoturisme vândute peste Ocean un soft care trişează în privinţa emisiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările