Clienţii a patru bănci mici din Italia şi-au pierdut economiile, Italia a ajuns la un acord cu Comisia Europeană pentru un fond de despăgubire a acestora

Clienţii a patru bănci mici din Italia şi-au pierdut economiile, Italia a ajuns la un acord cu Comisia Europeană pentru un fond de despăgubire a acestora

Comisia Europeană a fost de acord cu constituirea fondului, dar banii cu care au contribuit celelalte bănci din sistemul financiar italian nu sunt de ajuns

Italia a ajuns la un acord preliminar cu Comisia Europeană pentru înfiinţarea unui fond de despăgubire a clienţilor afectaţi în 2015 de salvarea de către stat a patru bănci mici, scrie Reuters, citată de News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul italian Matteo Renzi a fost supus unor presiuni puternice pentru despăgubirea a circa 12.500 de investitori ale căror economii s-au evaporat atunci când guvernul a salvat patru bănci în conformitate cu reglementările UE. Acestea prevăd ca pierderile să fie suportate în primul rând de acţionari şi unii deţinători de obligaţiuni.
 
Trezoreria intenţionează să ceară băncilor private să contribuie la despăgubirea celor afectaţi în noiembrie anul trecut de salvarea Banca delle Marche, Banca Popolare dell'Etruria, Cassa di Risparmio di Ferrara şi Cassa di Risparmio di Chieti, conform sursei citate.
 
Toate băncile din Italia au contribuit cu un total de 100 de milioane de euro la un fond de protejare a economiilor, dar suma va fi insuficientă pentru acoperirea tuturor pierderilor, iar guvernul ar putea cere mai mult din partea instituţiilor financiare, a spus sursa.
 
Renzi nu a precizat cu ce sumă ar urma să fie despăgubiţi deponenţii, dar a afirmat în mai multe rânduri că propunerea va fi prezentată în curând.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: