Citigroup: Grecia şi Cipru vor fi forţate să iasă din zona euro

Citigroup: Grecia şi Cipru vor fi forţate să iasă din zona euro

Ciprul va ajunge sa isi restructureze datoria suverana, estimeaza analistii Bank of America FOTO Reuters

Restructurarea masivă a datoriilor va forţa atât Grecia cât şi Cipru să părăsească zona euro, potrivit ultimului raport al Citigroup, citat de CNBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Banca americană estimează că povestea e departe de a se fi terminat, chiar dacă în martie Ciprul a ajuns la un accord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Comisia Europeană (CE) şi Banca Centrală Europeană (BCE) pentru un credit de 10 miliarde de euro.

“Continuăm să presupunem ca Grecia şi Cipru vor părăsi uniunea monetară în timp”, se arată în raport. “Ne aşteptăm ca zona euro să rămână în recesiune în acest an şi în 2014 – cu recesiuni adânci în majoritatea statelor de la periferie – şi tensiuni financiare sporadice”, potrivit documentului.
 
Citi mai adaugă că Ciprul va ajunge, probabil, la o restructurare a datoriei suverane, ceea ce va pune sub semnul întrebării apartenenţa sa la zona euro.
 
Banca mai spune că anumite datorii guvernamentale sau ale anumitor bănci vor avea loc şi în Portugalia, Irlanda, Spania şi Italia. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările