Cine sunt primii miliardari în Bitcoin. Au dat lovitura după ce s-au judecat cu Mark Zuckerberg pentru Facebook şi au investit banii obţinuţi în criptomonede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gemenii Winkelvoss FOTO Jamie McCarthy/FilmMagic
Gemenii Winkelvoss FOTO Jamie McCarthy/FilmMagic

Primii miliardari în moneda virtuală Bitcoin sunt doi gemeni, Tyler şi Cameron Winklevoss, cunoscuţi prin intermediul filmului „The Social Network” drept cei doi fraţi care l-au acuzat pe Mark Zuckerberg că le-a furat ideea creării reţelei de socializare Facebook. Câţiva ani mai târziu, cei doi au dat lovitura, investind banii obţinuţi drept despăgubire de la Zuckerberg în Bitcoin.

Gemenii Winklevoss deţin unul dintre cele mai mari portofolii de Bitcoin din lume, iar recentele valori ale monedei digitale le-au ridicat valoarea portofoliului la peste un miliard de dolari, făcându-i primii miliardari în Bitcoin din lume. Acesta reprezintă un profit extraordinar, după o investiţie de numai 11 milioane de dolari pe care au făcut în industrie, acum patru ani.

Cine sunt gemenii Winklevoss                           

Tyler şi Cameron Winklevoss sunt o pereche de olimpici şi antreprenori americani. Gemenii, în vârstă de 36 de ani, s-au născut la New York la data de 21 august 1981 şi au fost crescuţi în Greenwich, Connecticut. Au studiat la prestigioasa universitate din Harvard, între anii 2000 si 2004, fiind licenţiaţi în economie. Cei doi au reprezentat, de asemenea, Statele Unite la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Disputa pentru Facebook

În timp ce erau studenţi, Tyler şi Cameron l-au cunoscut pe fondatorul reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, care a studiat, de asemenea, la Harvard.

Ei au ajuns să îl dea în judecată pe Zuckerberg, în 2004, susţinând că acesta le-a furat ideea după ce au fost contractaţi să dezvolte site-ul ConnectU, care urma să devină Facebook. Povestea gemenilor a fost relatată în filmul „The Social Network”, ambele personaje fiind jucate de actorul Arnie Hammer.

Deşi încercarea lor de a recăpăta controlul asupra companiei a fost nereuşită, le-a fost acordată o despăgubire de 65 milioane de dolari.

Cum au devenit miliardari

Gemenii au folosit 11 milioane de dolari din compensaţia în numerar pe care au primit-o în urma disputei legale cu Facebook şi au folosit-o pentru a cumpăra 100.000 de criptomonede – adică bitcoin – în 2013. La acel moment, valoarea unei astfel de monede virtuale era de 120 de dolari.

Între timp, cei doi fraţi nu au vândut nici măcar unul dintre Bitcoinii lor, aşteptând să acumuleze valoare. Şi a fost un lucru productiv: la finalul acestei săptămâni, preţul atins de Bitcoin a fost de 17.000 de dolari pe unitate.

Totuşi, deşi gemenii Winklevoss au cu siguranţă un motiv pentru a sărbători această piatră de hotar, sunt încă departe de a se apropia de averea pe care a construit-o vechiul prieten, Mark Zuckerberg, a cărui avere este estimată de Forbes la 72,2 miliarde de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite