Cine are de pierdut dacă economia Rusiei se scufundă

Cine are de pierdut dacă economia Rusiei se scufundă

Liderul rus, Vladimir Putin, şi cancelarul german, Angela Merkel, la summitul de la Milano FOTO AP

Nimeni nu va avea de câştigat dacă economia Rusiei va pica. Partenerii de schimb comercial – atât ţări, cât şi business-uri, se uită cu îngrijorare la situaţia economică tensionată, marcată de scăderea preţului la petrol, care a condus de asemenea la o cădere liberă a rublei, moneda naţională a Rusiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cine sunt cele mai mari victime daca economia Rusiei va cadea? Aflati in prezentarea de mai jos!
 
1. Germania, cea mai expusa economie in relatia cu Rusia
 
Cea mai mare economie a Europei este cea mai expusa din punct de vedere financiar in cazul unor probleme economice cu Rusia. Anul trecut, schimbul comercial bilateral dintre Germania si Rusia s-a ridicat la peste 76 de miliarde de euro (95,4 mld. dolari). Sanctiunile impuse Rusiei ca urmare a situatiei din Ucraina a slabit si mai mult relatiile Rusiei cu economiile din Vestul Europei, mai ales asupra exporturilor, ceea ce a cauzat ingijorare in randul investitorilor.
 
In urma cu o luna, Germania a sustinut ca situatia geopolitica tensionata va conduce la o scadere a evolutiei pentru anul in curs.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările