Christine Lagarde, propusă pentru al doilea mandat la conducerea FMI

Christine Lagarde, propusă pentru al doilea mandat la conducerea FMI

Christine Lagarde, director general al FMI FOTO: AP

Ministrul britanic de Finanţe George Osborne a declarat joi că o va nominaliza pe Christine Lagarde pentru un al doilea mandat în funcţia de director general al FMI, aceasta fiind susţinută şi de alte state europene, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Într-o perioadă în care lumea se confruntă cu un cocktail periculos de riscuri, cred că Christine are viziunea, energia şi discernământul de a ajuta la dirijarea economiei mondiale în anii care vor veni", afirmă Osborne într-un comunicat.
 
Lagarde nu are contracandidaţi evidenţi şi a anunţat deja că este interesată de un nou mandat, scrie Mediafax.
 
Luna trecută, un tribunal francez a decis ca aceasta să fie judecată pentru rolul avut în plata de către statul francez a unor despăgubiri în valoare de circa 400 de milioane de euro omului de afaceri Bernard Tapie.
 
Acuzată de neglijenţă în afacerea Tapie, în perioada în care ocupa funcţia de ministru de Finanţe, Lagarde a spus că va contesta decizia tribunalului.
 
Osborne a nominalizat-o pe Lagarde şi pentru primul mandat al acesteia, în 2011.
 
La un briefing de presă la Davos, premierul francez Manuel Valls a dat şi el un mesaj în favoarea lui Lagarde, după ce a fost întrebat dacă Franţa susţine confirmarea ei în funcţie.
 
"Autrorităţile franceze o susţin pe Christine Lagarde", a spus Valls, adăugând că Ministerul de Finanţe va face un anunţ vineri.
 
O sursă oficială din Ministerul spaniol al Economiei a spus că Spania o va susţine pe Lagarde.
 
FMI a anunţat că începând de joi aşteaptă candidaturi pentru postul de director general al instituţiei, mandatul de 5 ani al lui Christine Lagarde expirând pe 5 iulie.
 
Board-ul FMI se aşteaptă să finalizeze procesul de selecţie la începutul lunii martie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările