Celebra companie Cirque du Soleil şi-a cerut falimentul. 3.500 de angajaţi au fost concediaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai cunoscute companii la nivel internaţional, Cirque du Soleil, şi-a cerut intrarea în faliment, justificată de pierderile uriaşe provocate de pandemie, cei aproximativ 3.500 de angajaţi fiind concediaţi.

Cirque du Soleil, a anunţat luni că şi-a cerut intrarea în faliment din cauza urialelor pierderi generate de „închiderea forţată ca urmare a pandemiei de Covid-19” şi urmăreşte restructurarea datoriei sale cu asistenţa guvernului canadian şi a firmelor de capital privat.

Acţiunea în instanţă vine la trei luni după ce a suspendat temporar producţia emisiunilor sale, inclusiv şase în Las Vegas. De asemenea, are aproximativ 10 spectacole în turneu în întreaga lume, inclusiv „O”, „Michael Jackson One” şi „The Beatles LOVE”.

Cirque se îneacă în datorii de aproape un miliard de dolari, potrivit mai multor rapoarte. Pentru a ajuta la reducerea pierderii financiare, Cirque a concediat aproximativ 3.500 de angajaţi.

"În ultimii 36 de ani, Cirque du Soleil a fost o organizaţie de mare succes şi profitabil", a declarat Daniel Lamarre, CEO al Cirque du Soleil Entertainment Group într-un comunicat.

"Cu toate acestea, cu zero venituri de la închiderea forţată a tuturor spectacolelor noastre din cauza Covid-19, conducerea a trebuit să acţioneze decisiv pentru a proteja viitorul companiei.", scrie CNN.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite