Cele mai „prietenoase” ţări în care poţi deschide o afacere

Cele mai „prietenoase” ţări în care poţi deschide o afacere

Cele mai „prietenoase” ţări în care poţi deschide o afacere FOTO Shutterstock

Ţările din lume în care poţi dezvolta cel mai uşor o afacere nu sunt statele-gigant precum China, Brazilia sau India, ci economiile care au un sistem fiscal bine pus la punct, notează într-un nou studiu Banca Mondială, citat de publicaţia Business Insider.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit cercetării, cele mai „prietenoase” ţări pentru investitori sau simpli antreprenori sunt Singapore, Noua Zeelandă, Hong Kong şi Danemarca.  
 
România se regăseşte pe locul 48, în ascensiune faţă de topul anterior.
 
În primele 20 de poziţii ale clasamentului regăsim state precum Statele Unite (locul 7), Regatul Unit (locul 8), Suedia (locul 11), Germania (locul 14), Georgia (locul 15) şi Estonia (locul 17). Pe de altă parte, China, una dintre economiile cele mai puternice ale lumii, se află tocmai pe locul 90.
 
În realizarea acestui clasament, Banca Mondială a utilizat mai mulţi indicatori cantitativi prin intermediul căruia s-au putut compara o serie de reglementări naţionale cu privire la modul în care se poate demara o afacere. 
 
Printre indicatorii folosiţi se numără: obţinerea autorizaţiilor de construcţie, înregistrarea unei proprietăţi, nivelul de protecţie pentru investitorii minoritari, modul în care se pot plăti impozitele, gradul de evaziune fiscală, cât şi reglementările privind insolvenţa.
 
La finalul clasamentului realizat de Banca Mondială se regăsesc ţări precum Libia, Siria, Afganistan sau Venezuela.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările