Cele mai mari bănci europene îşi închid sucursalele. Toţi angajaţii s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Cele mai mari bănci europene au decis să-şi închidă mii de sucursale pentru a evita răspândirea coronavirusului, dar şi-au mobilizat în întregime angajaţii pentru a îi ajuta pe clienţi să depăşească această criză excepţională.

Este vorba despre două din cele mai mari bănci din Germania au decis să închidă, temporar, sute de sucursale în timp ce băncile italiene au scurtat orarul de funcţionare deoarece se confruntă cu un deficit de personal pe fondul răspândirii coronavirusului, transmite Reuters.

Commerzbank, al doilea mare grup bancar din Germania, a anunţat că va închide câteva sute din cele aproximativ 1.000 de sucursale pe care le are în Germania, numărul exact urmând să fie stabilit să zilele următoare.

De asemenea, rivalul HVB a anunţat luni că intenţionează să închidă 101 din cele 337 de sucursale. Clienţii HVB şi Commerzbank vor putea să utilizeze ATM-urile, serviciile online şi sucursalele care vor rămâne deschise. Mai multe bănci de economii din Germania au închis deja sau intenţionează să închidă o parte din sucursale.

Separat, grupul bancar italian Intesa San Paulo a anunţat că marile sale sucursale, adică aproximativ 900 din cele 3.500 de sucursale, vor fi deschise doar dimineaţa în timp ce majoritatea sucursalelor mai mici vor fi deschise doar în trei dimineţi pe săptămână. Intesa a adăugat că aproximativ 122 de sucursale mai mici amplasate în apropierea unor unităţi mai mari au fost închise.

Rivalul UniCredit, care are aproximativ 4.000 de sucursale în Italia, a anunţat încă de săptămâna trecută că va menţine deschise un număr limitat de sucursale în fiecare regiune.

Băncile speră că utilizarea crescută a serviciilor bancare digitale va ajuta la limitarea problemelor provocate de restrângerea serviciilor în sucursale, în timp ce în Marea Britanie, Spania şi Franţa, unde majoritatea băncilor vor rămâne deschise, au fost lansate apeluri către clienţi să apeleze la serviciile online.

UK Finance, Asociaţia care reprezintă industria bancară din Marea Britanie, a subliniat că menţinerea accesului la serviciile bancare este "vitală" şi a subliniat că va lucra îndeaproape cu guvernul şi organismele de reglementare pentru a se asigura că băncile vor putea continua să îşi ofere serviciile clienţilor.

De asemenea, Federaţia bancară din Franţa a informat că "în pofida condiţiilor operaţionale complexe, toţi angajaţii sunt şi vor rămâne mobilizaţi pentru a-i ajuta pe clienţi să depăşească această criză excepţională". 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite