Cel mai mare producător german de energie electrică va concedia o treime din angajaţi

Cel mai mare producător german de energie electrică va concedia o treime din angajaţi

Foto arhiva Adevărul

Cel mai mare producător de energie din Germania va desfiinţa până în 2030 o treime din forţa sa de muncă, transmite Reuters, citat de news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Renunţarea Germaniei la industria cărbunelor marchează a doua schimbare majoră pentru RWE, după ruperea fostei filiale Innogy deţinută împreună cu E.ON.
 
Programul accelerează transformarea RWE într-un grup producător de energie regenerabilă care, împreună cu evaluarea scăzută, poate să transforme grupul într-o ţintă de preluare, a apreciat banca Goldman Sachs, săptămâna trecută.
 
RWE a anunţat că va primi compensaţii de 2,6 miliarde de euro din partea guvernului german, pe parcursul a 15 ani, pentru atenuarea impactului programului.
 
Totuşi, suma este mai mică decât impactul anticipat de grup la 3,5 miliarde de euro, chiar şi excluzând pierderea de profit estimată.
 
 Acordul dintre guvernul de la Berlin şi RWE este prognozat să accelereze mişcarea către regenerabile a grupului în contextul tranziţiei către energie verde plănuită de Comisia Europeană.
 
Compensaţia convenită este însă sub suma pe care compania o dorea, respectiv 3,5 miliarde de euro, echivalentul pierderilor estimate a surveni ca urmare a eliminării producţiei pe cărbune.
 
După luni de negocieri, guvernul german a convenit un plan de compensaţie cu companiile energetice, angajaţii lor şi autorităţile regiunilor afectate. Acordul prevede închiderea ultimei termocentrale pe cărbune până în 2038. 
 
RWE anticipează reevaluări în scădere a activelor de o jumătate de miliard de euro, în urma programului de închidere a centralelor energetice şi a minelor de suprafaţă. Aproximativ 250 de milioane de euro vor fi alocate pentru măsuri dedicate personalului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: