Cel mai mare producător de autobuze electrice construieşte o fabrică în Ungaria

Cel mai mare producător de autobuze electrice construieşte o fabrică în Ungaria

Noua fabrică BYD ar putea produce autobuze electrice, automobile şi motostivuitoare şi ar urma să aibă 300 de angajaţi FOTO AP Images

Compania chineză BYD, cel mai mare producător de autobuze electrice din lume, a început construcţia unei fabrici în oraşul Komárom, din nord-vestul Ungariei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua fabrică ar putea produce autobuze electrice, automobile şi motostivuitoare şi ar urma să aibă 300 de angajaţi.

BYD plănuia de mult timp această investiţie. Recrutările de personal ar fi început deja, iar construcţia fabricii este în curs, potrivit informaţiilor News.ro. Producţia este programată să înceapă în octombrie.

Înfiinţată de Wang Chuanfu în 1995, BYD a devenit un producător de anvergură globală, care are, în prezent, aproape 180.000 de angajaţi. Cea mai mare parte a activităţilor BYD se concentrează în domeniul hardware IT, producând baterii reîncărcabile, computere şi componente ale acestora.

BYD mai fabrică automobile clasice şi electrice şi biciclete electrice, dar a investit masiv şi în energie regenerabilă şi tehnologie LED. Compania a produs primul automobil electric în 2010, iar de atunci numărul acestora a ajuns la 10.000, care transportă pasageri în mai multe ţări.

BYD deţine patru fabrici de autobuze, cu o capacitate totală de producţie anuală de 7.000 de vehicule.

Compania chineză este prezentă deja în Ungaria din 2008, când a cumpărat fabrica sud-coreeană de vopseluri Mirae din Komarom, care furniza şi baterii pentru telefoane mobile şi alte componente. Fabrica a fost ulterior închisă din cauza crizei globale, dar spaţiul de producţie nu a rămas neutilizat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: