INFOGRAFIE Cei mai bogaţi 85 de oameni din lume au averi cât jumătate din populaţia planetei

INFOGRAFIE Cei mai bogaţi 85 de oameni din lume au averi cât jumătate din populaţia planetei

Organizaţia Oxfam cere liderilor politici şi din mediul de afaceri care participă la summit-ul de la Davos să ia măsuri pentru a reduce inegalitatea

Cu o zi înaintea deschiderii Forumului Economic Mondial de la Davos, organizaţia Oxfam i-a avertizat pe puternicii lumii că cei mai bogaţi85 de oameni din lume au acumulat avere cât jumătate din populaţiaglobului, subliniind pericolul adâncirii inegalităţii sociale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizaţia notează totodată că averea celor mai bogaţi 1% dintre oameni a ajuns la 110.000 miliarde de doalri, de 65 de ori mai mare faţă de proprietăţile celei mai sărace jumătăţi din populaţia globului.
 
Oxfam cere liderilor politici şi din mediul de afaceri care participă la summit-ul de la Davos să ia măsuri pentru a reduce inegalitatea. Organizaţia recomandă ca direcţii de acţiune renunţarea la practicile de evitare a plăţii taxelor şi restrângerea activităţilor de lobby.
 
Cei mai puternici oameni din lume se reunesc în aceste zile în luxoasa staţiune de schi Davos, având ca temă generală de discuţii economia, politica şi societatea într-o lume transformată de criză.
 
Lideri politici şi din mediul de afaceri şi personalităţi vor face schimb de idei în perioada 22-25 ianuarie în jurul celor mai importante subiecte de pe agenda globală, precum redresarea economiei după criză, consecinţele crizei datoriilor de stat din Europa, adâncirea inegalităţii sociale, ascensiunea clasei de mijloc în Asia, aglomerările urbane sau situaţia politică din Orientul Mijlociu.
Invitaţii şi participanţii se vor bucura, ca în fiecare an, de o companie selectă: premierul japonez Shinzo Abe, preşedintele brazilian Dilma Roousseff, preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi, guvernatorul Băncii Angliei Mark Carney, directorul general al FMI Christine Lagarde sau preşedintele Băncii Modiale Jim Yong Kim.
 
„Anul acesta va fi diferit faţă de anul trecut deoarece evenimentul nu va fi dominat de o anumită criză. Încrederea revine cu timpul. Dar avem şi aşteptări mai temperate. Ştim cu toţii că este nevoie de o reducere a gradului de îndatorare. Este precum alergatul cu un rucsac greu în spate“, a declarat Klaus Schwab, fondatorul Forumului de la Davos, citat de Bloomberg.
 
Întâlnirea din acest an va fi prezidată, pe lângă Schwab, de directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, de Jian Jianqing, preşedintele Industrial and Commercial Bank of China, şi de CEO-ul grupului farmacecutic Novartis, Joseph Jimenez.
 
Organizatorii aşteaptă aproximativ 2.500 de participanţi din 100 de ţări.
 
 
   


Mai puteţi citi: 

Politicienii se ceartă, bogaţii prosperă iar poporul sărăceşte. Decalajul între bogaţi şi săraci se agravează şi devine principalul risc cu care se va confrunta omenirea în următorii 10 ani. „Oamenii nu mai pot pur si simplu sa suporte“ este avertismentul Forumului Economic Mondial ce a început ieri în Elveţia. Dragi politicieni, se aude?

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările