Cea mai puternică economie a Europei caută cu disperare angajaţi, inclusiv din România. Ce locuri de muncă sunt vacante

Cea mai puternică economie a Europei caută cu disperare angajaţi, inclusiv din România. Ce locuri de muncă sunt vacante

Vedere aeriană din Berlin FOTO 123 RF

Mediul de afaceri german se confruntă cu cel mai mare deficit de angajaţi, anunţând că sunt vacante peste un milion de locuri de muncă pentru care caută specialişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai puternică economie a Europei se confruntă cu un enorm deficit de locuri de muncă, doar în ultimul trimestru din 2017 existând 1,18 milioane locuri de muncă neocupate la nivel naţional - cel mai ridicat nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990 - arată datele IAB, potrivit Agerpres.
 
Conform sursei citate, în vestul ţării erau 918.000 de locuri de muncă vacante, în timp ce în est erau 265.000, arată datele Institutului pentru cercetarea forţei de muncă, care colectează datele de la 15.000 de angajatori din toate sectoarele economiei.
 
Cea mai mai ridicată cerere de angajaţi este în industria prelucrătoare, unde se înregistrau erau 161.000 de locuri de muncă vacante, şi în construcţii, unde în era un deficit de 98.000 de angajaţi 
 
Salarii motivante
 
Pentru a atrage cât mai mulţi doritori să se angajeze, oamenii de afaceri germani oferă subvenţii, inclusiv majorări salariale mai ridicate decât rata inflaţiei, condiţii de lucru flexibile.
 
De altfel, companiile germane au iniţiat programe de pregătire pentru cetăţeni din alte state europene unde şomajul în rândul tinerilor este la un nivel ridicat, inclusiv Ungaria, România, Bulgaria şi Spania.
 
Românii, la mare căutare în Germania, Spania şi Malta
 
Angajatorii din Spaţiul Economic European pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin intermediul reţelei Eures, 1.436 de locuri de muncă, cele mai multe în Germania.
 
Potrivit ANOFM, în Germania sunt disponibile 689 de locuri de muncă: 400 manipulant bagaje, 200 şofer manipulare bagaje, 39 şofer de camion, 10 programator PLC, 5 şofer de autobuz, 4 cofetar, 4
fizioterapeut, 3 lăcătuş, 3 manager asamblare, 2 electrician în construcţii, 2 inginer software, 2 mecanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare, 2 montator structuri din oţel, 2 montator instalaţii electrice, 2 tehnician mecatronică, 2 sudor, 1 analist AX, 1 macaragiu, 1 manager IPT, 1 montator sisteme fotovoltaice, 1 şef tură producţia de brichete din lemn, 1 tehnician electronică, 1 vopsitor auto. (mai multe informaţii aici)

Oferte locuri de muncă în Germania:

- analist AX:  Salariul oferit este de 3800 - 6500 euro brut/lună, în funcţie de calificare şi experienţă. Activitatea presupune: - implementarea şablonului NORMA Microsoft Dynamics AX2012; cunoaşterea proceselor de afaceri pentru a găsi soluţii globale pentru noile cerinţe; colaborarea cu dezvoltatorii pentru a implementa soluţii; crearea de materiale pentru instruire şi realizarea de training-uri, pe subiectele Dynamics AX2012; sprijinirea managerului regional de proiecte în domeniul TIC, precum şi implementarea standardelor IT 

- manager IPT (Integrated Product Team): Salariul oferit este de 3800 - 6500 euro brut/lună, în funcţie de calificare şi experienţă. Activitatea presupune: - planificarea, coordonarea şi urmărirea stării tuturor activităţilor necesare pentru a furniza produse şi servicii unor unităţi organizaţionale externe;  generarea de rapoarte si comunicarea acestora catre Departamentul de Management;  contributie la definirea si implementarea de noi procese, metodologii, tehnologii si instrumente pentru imbunatatirea continua a eficientei si a calitatii dezvoltarii produsului;

- Inginer software Java: Salariul oferit este de 3800 - 6500 euro brut/lună, în funcţie de calificare şi experienţă. Activitatea presupune: - implementarea, documentarea si asigurarea calitatii aplicatiilor software; - lucrul cu Managementul Produselor, cu alte echipe de dezvoltare software, QA si operatiuni.

- şofer de camion: salariul oferit este de 2000 - 2200 euro brut/lună. Sunt necesare cunoştinţe bune de limba germană sau engleză, permis de conducere categoria CE - cod 95; Cel puţin 1 an experienţă de lucru pe un camion articulat; Certificat ADR şi licenţă stivuitor.

- manipulant bagaje: Activitatea se va desfăşura pe aeroportul din Frankfurt. Salariul oferit porneşte de la 11.43 euro brut/oră şi sunt necesare cunoştinţe bune de limba germană - scris şi vorbit

- macaragiu: Salariul oferit porneşte de la 13 euro brut/oră şi sunt necesare cunoştinţe de limba germană (scris, vorbit) - nivel A2/B1

- lăcătuş: Salariul oferit porneşte de la 11,14 euro brut/oră.

În Spania sunt 166 de posturi, majoritatea pentru agricultori, iar în Malta sunt 155 de locuri, majoritatea pentru şoferi de autobuz.
 
Marea Britanie oferă oferă 116 de posturi, majoritatea pentru lucrători în agricultură, Olanda - 90, cele mai multe pentru culegători de căpşuni, iar Finlanda are 85 de locuri, majoritatea pentru măcelari şi lucrători sezonieri.
 
Polonia oferă 40 de locuri, Cehia - 31, Danemarca - 30, Belgia - 24, iar Luxemburg are 10 posturi, pentru senior tehnician Chrome.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: