Cea mai mare bancă din Germania vrea să înlocuiască jumătate dintre angajaţi cu roboţi

Cea mai mare bancă din Germania vrea să înlocuiască jumătate dintre angajaţi cu roboţi

Directorul general al Deutsche Bank, John Cryan, a spus că raportul dintre angajaţii front office, care generează venituri, şi cei back office, care se ocupă de sistemele interne ale băncii, este "aiurea", aceştia din urmă putând fi primii înlocuiţi de roboţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Cea mai mare bancă germană, care are 97.000 de angajaţi, ar putea concedia jumătate dintre aceştia pe măsură ce progresul tehnologiei îi permite să automatizeze procese pentru a-şi reduce cheltuielile, scrie Financial Times.
 
"Avem 97.000 de angajaţi. Majoritatea băncilor mari concurente au jumătate din acest număr. (...) Facem prea multe lucruri de mână, ceea ce ne expune la erori şi ne afectează eficienţa. Putem face multe cu machine learning şi automatizări", a afirmat el, precizând că raportul dintre angajaţii front office, care generează venituri, şi cei back office, care se ocupă de sistemele interne ale băncii, este "aiurea", aceştia din urmă putând fi primii înlocuiţi de roboţi.
 
Deutsche Bank a anunţat, în urmă cu doi ani, un plan de concedieri care viza desfiinţarea a 9.000 de posturi, din care a "tăiat" până acum doar 4.000.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările