Ce se întâmplă cu maşinile Volkswagen din Europa, care au instalate softul care trişa emisiile. Anunţul producătorului german

Ce se întâmplă cu maşinile Volkswagen din Europa, care au instalate softul care trişa emisiile. Anunţul producătorului german

Grupul Volkswagen, proprietarul a 12 mărci printre care Volkswagen, Audi şi Porsche, intenţionează să recheme la service un număr total de 8,5 milioane vehicule FOTO Guliver / Getty Images

Grupul auto Volkswagen, implicat din toamna anului trecut în scandalul uriaş privind trişarea sistemului de măsurare a emisiilor de noxe, a făcut vineri un anunţ privind autoturismele vândute în Europa, care au instalat softul ilegal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Volkswagen a anunţat vineri că a primit aprobarea pentru a rechema în service 800.000 din cele 8,5 milioane de vehicule afectate de scandalul motoarelor trucate în Europa.
 
Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) „a aprobat soluţiile tehnice propuse de Volkswagen pentru remedierea problemelor la modelele Passat, CC şi Eos echipate cu un motor diesel de 2 litri TDI de tip EA 189“, a precizat constructorul auto într-un comunicat de presă. 
 
În consecinţă, peste 800.000 de vehicule afectate de scandalul Dieselgate vor fi rechemate la service în cel mai scurt timp posibil pentru remedierea problemelor tehnice. Rechemarea demarată în Germania va permite ca ulterior să fie organizate acţiuni similare în restul Europei, unde grupul Volkswagen, proprietarul a 12 mărci printre care Volkswagen, Audi şi Porsche, intenţionează să recheme la service un număr total de 8,5 milioane vehicule. 
 
Grupul Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce în toamna anului trecut a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 
 
Aprobarea venită de la KBA va permite accelerarea procedurilor de rechemare în service. Aceste rechemări au început în luna ianuarie cu un model de utilitară VW şi câteva modele Audi şi Seat, iar ulterior au continuat într-un ritm mai redus cu modelul Volkswagen Golf. Doar 50.000 de vehicule au fost remediate în luna mai. 
 
Recent, directorul general al grupului Volkswagen, Matthias Müller, şi-a reafirmat intenţia de a finaliza aceste rechemări până la finalul acestui an, chiar dacă nu a exclus posibilitatea ca procedurile să se prelungească până în primul trimestru al anului următor. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările