Ce se întâmplă cu cele 555 de agenţii ale falimentarei Thomas Cook

Ce se întâmplă cu cele 555 de agenţii ale falimentarei Thomas Cook

Foto BBC

Toate cele 555 de agenţiei de turism Thomas Cook, intrată în faliment în luna septembrie, vor putea fi cumpărate de principalul său rival, scrie BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această achiziţie ar putea salva 2.500 de locuri de muncă. Agenţia independentă de turism Hays Travel, cu sediul în oraşul britanic Sunderland, ar avea în plan redeschiderea rapidă agenţiilor, sub propriul brand, scrie BBC.
 
Hays a oferit deja locuri de muncă pentru 600 dintre angajaţii Thomas Cook şi are în plan să mai facă angajări, pe fondul unei extinderi rapide. Această achiziţie este una foarte importantă pentru Hays, în contextul în care agenţia are, în prezent, circa 190 de unităţi în Marea Britanie.
 
Agenţia are circa 1900 de angajaţi, iar anul trecut a înregistrat vânzări de 379 milioane lire sterline (422 milioane euro) şi un profit de 10 milioane lire sterline (11,1 milioane euro).
 
Aproximativ 600.000 de turişti au rămas blocaţi, la finalul lunii septembrie, în urma falimentului Thomas Cook, cel mai vechi operator de călătorii din lume, care a dus la declanşarea celei mai mari operaţiuni de repatriere pe timp de pace din istoria Marii Britanii.
 
Unii analişti au atras atenţia că Thomas Cook a avut dificultăţi de adaptare la schimbările pieţei, parţial din cauza unor datorii de 2,1 miliarde de dolari, acumulate printr-o serie de tranzacţii nereuşite. Compania a fost nevoită să vândă trei milioane de vacanţe pe an numai pentru a acoperi plata dobânzilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: