Carlos Ghosn rămâne în arest. Renault, în criză. Misterioasă reuniune extraordinară a Consiliului de Administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carlos Ghosn nu a convins judecătorii japonezi să-l elibereze din arest
Carlos Ghosn nu a convins judecătorii japonezi să-l elibereze din arest

Consiliul de Administraţie al Renault va avea, joi noapte, o reuniune extraordinară după ce Tribunalul din Tokio l-a menţinut în arest pe directorul său general Carlos Ghosn. Asta la două zile după ce Ghosn a dezminţit, în cadrul unei audieri publice la Tribunalul din Tokyo, acuzaţiile de nereguli financiare şi a protestat faţă de detenţia sa prelungită.

Subiectele care vor fi discutate la şedinţă nu au fost prezentate membrilor Consiliului de Administraţie, a declarat abien Gache, un oficial al sindicatului CGT la Renault, arată france24.com

Tribunalul din Tokyo a respins miercuri cererea avocaţilor de eliberare din arest a fostului preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, acuzat de nereguli financiare. Chiar şi principalul său avocat, Motonari Otsuru, a recunoscut că sunt puţine şase de eliberare pentru clientul său înainte ca acest caz să ajungă în instanţă. Ar putea dura cel puţin şase luni până când va fi judecat Ghosn, a avertizat avocatul.

Aceste evenimente au sporit temerile privind menţinerea lui Ghosn în funcţia de director general al Renault, un post pe care îl deţine din 2005.

Nissan şi Mitsubishi l-au înlocuit pe Ghosn din funcţia de preşedinte dar Renault l-a păstrat şi a transferat temporar îndatoririle sale directorului operaţional Thierry Bolloré. Producătorul auto francez a anunţat că în timpul investigaţiilor sale interne nu s-au găsit dovezi privind eventuale nereguli săvârşite de Ghosn.

Plăţile suspecte

Cu cîteva zile în urmă, sindicatul CGT, care a dezvăluit existenţa acestor remuneraţii vărsate prin intermediului holdingul Renault Nissan BV , o companie mixtă Renault-Nissan cu sediul în Olanda, a denunţat lipsa de transparenţă a Renault cu privire la acest dosar şi a cerut Guvernului de la Paris, unul dintre cei mai importanţi acţionari de la Renault, să facă lumină cu privire la acest aspect.

"Vreau să ştiu cui au fost vărsate aceste remuneraţii, dacă au fost declarate, dacă corespund unui serviciu prestat şi dacă consiliul de administraţie şi acţionarii Renault au fost informaţi cu privire la aceste remuneraţii" a declarat Bruno Le Maire

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite