Burger King glumeşte pe seama McDonald’s, într-o campanie inedită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
burger king big mac

După ce McDonald’s a pierdut dreptul asupra mărcii „Big Mac” în Uniunea Europeană, Burger King nu a pierdut vremea şi a început să facă glume pe seama competitorului.

Într-o mişcare de imagine, filiera din Suedia a Burger King şi-a redenumit meniurile pentru a se distra pe seama pierderii companiei McDonald’s.

Într-o listă de produse numită ironic „Nu Big Mac”, Burger King a dat meniurilor denumiri precum: „Ca un Big Mac, dar chiar mare”, „Orice altceva în afară de Big Mac” sau „Un fel de Big Mac, dar mai zemos şi mai gustos”.

Lanţul de restaurante fast-food a lansat şi un videoclip care înfăţişează clienţi confuzi comandând meniurile neobişnuite, în timp ce casierul le preia comanda pe un ton foarte serios.

„McDonald’s tocmai şi-a pierdut marca Big Mac pentru că a dat în judecată un jucător mult mai mic... este prea distractiv pentru noi să stăm deoparte”, a declarat Iwo Zakowski, CEO al filierei suedeze a Burger King, într-un comunicat de presă.                                                                                 

Gluma vine după ce, la începutul acestui an, McDonald’s a pierdut drepturile asupra mărcii Big Mac, într-un proces câştigat de lanţul irlandez Supermac. Instanţele europene au constatat că McDonald’s nu a dovedit utilizarea reală a mărcii pe parcursul unei perioade de cinci ani. Supermac a arătat că, deşi nu a avut niciodată un produs cu numele „Big Mac”, McDonald’s s-a folosit de asemănarea numelor pentru a bloca dezvoltarea lanţului irlandez de restaurante.

Decizia instanţei permite acum altor companii să folosească numele „Big Mac” în UE.

Burger King are o istorie în a glumi pe seama McDonald’s. Luna trecută, compania le-a oferit gratuit sandvişuri Whoppers tuturor clienţilor care se aflau în vecinătatea unui McDonald’s. Aceştia trebuiau însă să meargă în cel mai apropiat Burger King pentru a intra în posesia sandvişului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite