Bula Bitcoin se dezumflă, încet. Cotaţia monedei virtuale a scăzut cu aproape 30%, până spre 10.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bitcoin

Expansiunea Bitcoin s-a restrâns cu circa 30%, vineri, cea mai mare criptomonedă din lume apropiindu-se de valoarea de 10.000 de dolari, după ce vânzările din această săptămână au intrat în a patra zi de ritm crescut, scrie Bloomberg.

Moneda virtuală a scăzut astfel până la 10.776 de dolari, după ce luni atinsese un nivel record de 19.511 dolari. Şi valoarea altor criptomonede s-a diminuat: ethereum a scăzut cu până la 36%, iar litecoin s-a micşorat cu 43%, potrivit preţurilor indicate pe Bloomberg.

Ultima dată când Bitcoin s-a tranzacţionat sub 10.000 de dolari a fost în data de 1 decembrie, când Comisia pentru tranzacţii cu contracte futures din SUA a fost de acord să permită tranzacţionarea în contracte futures bitcoin.

La o săptămână, declinul Bitcoin este de 39%. Această scădere urmează unor câştiguri de 13%, 44% şi 32% în ultimele trei săptămâni.

Pierderile reprezintă un test major pentru industria criptomonedelor şi pentru tehnologia blockchain care le sprijină, ambele devenind rapid mainstream în ultimele săptămâni.

În timp ce unii pun la îndoială valoarea activelor virtuale, UBS Group AG spunând, în această săptămână, că criptomonedele sunt „cel mai mare balon speculativ din istorie”, alţii argumentează că tehnologia este un schimbător de jocuri pentru lumea investiţiilor şi a finanţelor. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite