Botoxul este la mare căutare: Valeant Pharmaceuticals oferă 47 de miliarde de dolari pentru Allergan

Botoxul este la mare căutare: Valeant Pharmaceuticals oferă 47 de miliarde de dolari pentru Allergan

Botoxul este un produs la mare căutare printre vedete

Compania canadiană Valeant Pharmaceuticals International Inc a anunţat marţi că a oferit 47 de miliarde de dolari pentru producătorul de Botox Allergan Inc, într-o tranzacţie menită să-i crească portofoliul de produse, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cazul în care preluarea va avea loc, tranzacţia va aduce sub acelaşi acoperiş două companii farmaceutice medii, cu expertiză în produse pentru piele şi ochi. Un fond deţinut de către omul de afaceri Bill Ackman – cel mai mare acţionar al Allergan, cu 9,7% din titluri – a anunţat că sprijină achiziţia.
 
Preţul oferit pe acţiune este cu 7% peste nivelul la care titlurile au închis luni la bursă. Ulterior, însă, după anunţul ofertei, acţiunile Allergan au urcat cu 19%, în timp ce acelea ale Valeant au crescut cu 6,7%.
 
Valeant a achiziţionat recent mai mult firme, ultima fiind Bausch & Lomb Holdings.
 
Allergan a înregistrat anul trecut venituri de 6,3 miliarde de dolari, în vreme ce Valeant a raportat vânzări de 5,8 miliarde de dolari.
 
Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: