„Bonus de pandemie” de 1.000 de euro, pentru angajaţii din Germania ai unei companii cu două fabrici în România

„Bonus de pandemie” de 1.000 de euro, pentru angajaţii din Germania ai unei companii cu două fabrici în România

Foto SHUTTERSTOCK

Una dintre cele mai mari companii, cunoscute la nivel internaţional, care deţine două dintre fabrici în România, a anunţat că va acorda un „bonus de pandemie” de 1.000 de euro angajaţilor săi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producătorul auto Daimler AG va acorda angajaţilor germani "bonus de pandemie" de 1.000 de euro pentru a compensa costurile economice şi personale, cum ar fi obligativitatea purtării măştii şi lucrul de acasă, transmite Reuters, citat de Agerpres.
 
"Din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), 2020 a fost un an extrem de dificil. În timpul acestei perioade extraordinare, compania s-a putut întotdeauna baza pe flexibilitatea şi disponibilitatea forţei de muncă", a afirmat directorul Departamentului de resurse umane al Daimler, Wilfried Porth.
 
Aproximativ 160.000 de angajaţi din Germania sunt eligibili pentru a beneficia de bonus, a anunţat marţi compania.
 
Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.
 
În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.
 
În luna octombrie, cei peste 1.000 de muncitori care lucrează la fabrica din Cugir au protestat cerând să discute cu reprezentanţi ai firmei din Germania pe tema revendicărilor privind majorările salariale, crearea unor condiţii optime de desfăşurare a muncii, crearea unei stări de echilibru şi mulţumire în ceea ce priveşte locul de muncă, nivelul de salarizare, durata timpului şi organizarea programului de lucru, sistemul de informare între părţi, regimul delegaţiilor, răspunderea disciplinară etc.
 
Sindicaliştii au solicitat o majorare salarială de 27%, iar administraţia societăţii a oferit doar 3,5%. Oamenii primesc ceva mai mult decât salariul minim pe economie plus bonuri de masă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările