Bloomberg: SUA şi aliaţii discută un plafon de preţ de 40-60 de dolari pentru petrolul rusesc

Bloomberg: SUA şi aliaţii discută un plafon de preţ de 40-60 de dolari pentru petrolul rusesc

Foto: Shutterstock

Potrivit agenţiei Bloomberg, SUA şi aliaţii explorează mai multe modalităţi de a limita veniturile petroliere ale Rusiei, în timp ce încearcă să minimizeze impactul unor astfel de măsuri asupra propriei economii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statele Unite şi aliaţii săi discută stabilirea unui preţ maxim pentru petrolul rusesc în intervalul 40-60 de dolari pe baril, transmite agenţia de ştiri Bloomberg, citând surse.

În discuţiile începute înaintea summitului Grupului celor 7 (G7) din Germania din 26-28 iunie şi continuate şi la acest moment, aliaţii explorează mai multe modalităţi de a limita veniturile petroliere ale Rusiei. În acelaşi timp, ei caută să minimizeze impactul unor astfel de măsuri asupra propriei economii, scrie agenţia.

Gama de plafoane de preţ discutate variază de la ceea ce este considerat costul marginal de producţie în Rusia până la preţul petrolului rusesc înainte de începerea invaziei în Ucraina, au spus sursele.

Administraţia preşedintelui american Joe Biden consideră că limita de 40 de dolari este prea mică, au spus sursele. Scopul este reducerea veniturilor Moscovei, dar există riscul ca măsurile prost implementate să ducă la o creştere a preţului petrolului, scrie Bloomberg.

Pe 28 iunie, la summitul G7 din Germania, ţările participante au convenit să exploreze opţiuni pentru limitarea preţurilor prin interzicerea serviciilor de asigurare şi transport necesare transportului petrolului şi produselor petroliere ruseşti. Se presupune că o astfel de interdicţie va fi aplicată în cazul în care costul petrolului depăşeşte plafonul „stabilit de partenerii internaţionali”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările