Bloomberg: Aeroflot ar putea să înceapă să demonteze aeronavele pentru piese de schimb

Bloomberg: Aeroflot ar putea să înceapă să demonteze aeronavele pentru piese de schimb

Foto Shutterstock (arhivă)

Din cauza lipsei de piese, compania aeriană rusă Aeroflot ar putea începe în curând să demonteze aeronave pentru piese de schimb, relatează Agenţia de presă Bloomberg, referindu-se la estimările experţilor, potrivit Agenţiei de presă TASS.

Potrivit agenţiei, majoritatea aeronavelor companiei sunt modele Airbus şi Boeing. Experţii estimează că rezervele companiei aeriene sunt suficiente pentru trei luni, după care aeronavele poate fi demontate pentru piese de schimb. Publicaţia scrie că înlocuirea modelelor importate cu avioane de fabricaţie rusă nu va putea acoperi necesarul. Pe 7 aprilie, Departamentul pentru Comerţ al SUA a privat Aeroflot şi alte companii aeriene ruse de acces la produsele fabricate în Statele Unite şi a interzis reexportul acesteia din alte ţări. Anterior, pe 24 februarie, Statele Unite au impus restricţii la exportul de produse de aviaţie în Rusia.

Toate aeronavele fabricate în SUA sau care conţin mai mult de 25% din piesele fabricate în America trebuie să obţină o licenţă specială dacă sunt programate să fie livrate în Federaţia Rusă sau Belarus. De asemenea, Statele Unite au interzis, ca parte a măsurilor de control asupra exporturilor, întreţinerea aeronavelor care au vizitat Rusia.

Lista de avioane publicată de agenţie includea 99 de avioane Boeing operate de transportatori ruşi de pasageri şi marfă, inclusiv Aeroflot, AirBridge Cargo, Utair, Nordwind, Azur Air şi Aviastar. Pe listă figurează şi o aeronavă Gulfstream G650 deţinută de omul de afaceri rus Roman Abramovici.

Ulterior s-a raportat despre extinderea listei, unde au fost incluse alte 73 de companii - Pobeda, Rossia, Alrosa, S7 Airlines, Pegas Fly şi Royal Flight, Atran.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările