Bitcoin a scăzut cu până la 14%, duminică, anulând majoritatea creşterilor din ultima săptămână

Bitcoin a scăzut cu până la 14%, duminică, anulând majoritatea creşterilor din ultima săptămână

Bitcoin FOTO Shutterstock

Bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a scăzut, duminică, cu până la 14%, la 51.541 de dolari pe unitate, anulând cea mai mare parte a creşterilor din ultima săptămână, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timpul tranzacţiilor, bitcoin a mai recuperat din pierderi, fiind cotată în declin cu 10%, la 53.991 de dolari, un nivel aflat cu 12.000 de dolari sub nivelul record atins miercuri.
 
Rivala mai mică Ether a scăzut cu 10%, la 2.101 dolari pe unitate.
 
Site-ul de analiză CoinMarketCap a afirmat că scăderea ar fi fost provocată de o pană de curent în regiunea chineză Xinjiang, care alimentează cu energie mineritul de bitcoin.
 
"Pana de curent expune o slăbiciune fundamentală, aceea că, deşi reţeaua bitcoin este descentralizată, mineritul nu este”, a spus Luke Sully, director general al firmei Ledgermatic.
 
Scăderea bitcoin a avut loc şi pe fondul interzicerii, de către banca centrală a Turciei, a folosirii criptomonedelor pentru cumpărături.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările