Bitcoin a depăşit pragul istoric de 50.000 de dolari. Cât valora un bitcoin la începutul anului 2020

Bitcoin a depăşit pragul istoric de 50.000 de dolari. Cât valora un bitcoin la începutul anului 2020

Bitcoin a depăşit, marţi, pragul istoric de 50.000 de dolari, continuând o tendinţă de apreciere alimentată de interesul marilor bănci şi companii precum Tesla, informează AFP.

În jurul orei 12:35 GMT, un bitcoin costa 50.547,70 dolari, cel mai ridicat nivel din istorie, în creştere cu 4,4% comparativ cu şedinţa precedentă, şi o apreciere de aproape 72%, comparativ cu cotaţia înregistrată la începutul anului, transmite Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, după ce Tesla a anunţat că a cumpărat echivalentul a 1,5 miliarde dolari în bitcoin a fost înregistrată cea mai mare parte a acestor câştiguri. De asemenea, producătorul de automobile electrice a anunţat că va accepta bitcoin şi ca monedă de plată.
 
Comparativ, la începutul anului trecut, bitcoin se tranzacţiona la aproximativ 8.000 de dolari, dar când a izbucnit pandemia de coronavirus (COVID-19) a scăzut la 4.000 dolari. 
 
”În toamna anului trecut, bitcoin s-a apreciat semnificativ, datorită cererii din partea marilor investitori, atraşi de potenţialul unor câştiguri rapide, şi a aşteptărilor că va deveni o metodă de plată de bază, astfel că la data de 16 decembrie a depăşit pentru prima dată pragul de 20.000 de dolari. La începutul acestui an, criptomoneda bitcoin s-a tranzacţionat la peste 30.000 de dolari.”, transmite AFP.

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%.

Tehnologia blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacţiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacţiile sunt arhivate şi autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deţinător al informaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările