Averea lui Mark Zuckerberg, creştere uriaşă în 2020. Câţi bani a câştigat CEO-ul Facebook şi pe ce îi cheltuieşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Averea se strânge însă din acţiunile Facebook, unde deţine 13% FOTO EAPE-EFE / MIichael Reynolds
Averea se strânge însă din acţiunile Facebook, unde deţine 13% FOTO EAPE-EFE / MIichael Reynolds

Mark Zuckerberg, în vârstă de 36 de ani, a reuşit să adauge 40 de miliarde de dolari la averea sa în anul 2020 şi a depăşit astfel pragul de 100 de miliarde de dolari. CEO-ul Facebook îşi investeşte banii în special în domeniul imobiliare.

2020 a fost un an plin de provocări pentru Zuckerberg, care a-ncercat să combată dezinformarea privind coronavirusul pe Facebook şi i-a suspendat activitatea fostului preşedintele Donald Trump de pe platformă, după comentariile făcute de acesta în urma asaltului de la Capitoliu, din 6 ianuarie. 2021 a continuat în aceeaşi notă. La începutul lunii aprilie, datele personale şi numerele de telefon a peste jumătate de miliard de utilizatori Facebook au fost publicate în mediul online. Însă toate astea nu au impactat negativ averea lui Zuckerberg, scrie Business Insider, citat de Libertatea

În „conturile“ CEO-ului Facebook au intrat anul trecut 40 de miliarde de dolari, averea sa ajungând la 114 miliarde de dolari.

Averea se strânge însă din acţiunile Facebook, unde deţine 13%.

Iar în topul Forbes al miliardarilor lumii, Zuckerberg e pe locul 5, după Jeff Bezos (177 miliarde $), Elon Musk (151 miliarde $), Bernard Arnault şi familia, deţinătorii conglomeratului de lux LVMH (150 miliarde $) şi Bill Gates (124 miliarde $).

Cu toate acestea, Zuckerberg conduce o maşină ieftină, poartă haine simple şi investeşte în special în domeniul imobiliarelor.

Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, investesc, de asemenea, în educaţia copiilor şi în cercetarea medicală.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite