Autorităţile din SUA verifică un al doilea dispozitiv folosit de Volkswagen pentru a manipula emisiile

Autorităţile din SUA verifică un al doilea dispozitiv folosit de Volkswagen pentru a manipula emisiile

Noul soft ar fi instalat pe modelele diesel Passat, Golf, Beetle şi Jetta cu motoare de 2 litri

Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) investighează un al doilea soft folosit de către grupul auto german Volkswagen pentru a manipula testele de poluare, scrie Bloomberg.

Dacă până acum în scandalul Volkswagen era vorba de motoarele diesel de 1,6 litri vândute după 2008, de această dată sunt implicate motoarele de 2 litri folosite din 2009 încoace pentru a trişa la teste. Atât EPA, cât şi agenţia corespondentă din statul California analizează informaţiile, mai arată sursa citată.
 
Volkswagen a retras de la certificare modelele din gama 2016, pe care dorea să o pună în vânzare anul viitor în SUA. Sunt vizate modelele Beetle, Jetta, Golf şi Passat.
 
Posibilitatea existenţei unui al doilea dispozitiv de îngrângere îngreunează situaţia Volkswagen şi face mult mai dificilă ieşirea grupului din criză. Deja VW are de înfruntat o serie de 250 de procese, iar anumiţi directori ai săi sunt vizaţi de mai multe anchete penale.
 
Deşi prezenţa dispozitivelor care reglează funcţionarea motorului nu este totdeauna ilegală, producătorii auto sunt obligaţi prin lege să precizeze când acestea afectează echipamentele care controlează nivelul poluării.
 
Investigaţia privind noul dispozitiv de control ridică posibilitatea ca şi cele mai noi motorizări diesel ale Volkswagen să fie afectate.
 
Volkswagen a recunoscut că a instalat un soft care trişează în privinţa emisiilor pe 11 milioane de maşini vândute în întreaga lume şi riscă amenzi de 18 miliarde de dolari numai în SUA. Potrivit lui Matthias Mueller, reparaţiile pentru acestea vor începe din luna ianuarie şi ar trebui să fie gata la finele anului viitor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările