Audi recheamă 127.000 de maşini cu motor V6, după descoperirea unor softuri ilicite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volkswagen FOTO AP

Scandalul Dieselgate s-a extins şi asupra Audi. Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a cerut Audi să recheme la service maşinile sale diesel cu motor V-6, după ce s-au descoperit "dispozitive inadmisibile de oprire a funcţionării".

Germania cere Audi actualizarea sotfului la motoarele diesel V6, după descoperirea unor softuri ilicite, la modelele A4, A5, A6, A7, A8, Q5, SQ5 şi Q7.

Potrivit DPA, citată de Agerpres, Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a cerut Audi să recheme la service maşinile sale diesel cu motor V-6, după ce s-au descoperit "dispozitive inadmisibile de oprire a funcţionării" la o serie de modele produse de grupul cu sediul în Bavaria.

Modelele A4, A5, A6, A7, A8, Q5, SQ5 şi Q7 trebuie să îndeplinească standardele Euro 6 privind emisiile, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor de la Berlin.

Rechemarea afectează 77.600 de vehicule în Germania şi pe plan global aproximativ 127.000 de unităţi.

Audi, cea mai profitabilă divizie a grupului Volkswagen AG, analizează de câteva neregularităţile de la maşinile sale echipate cu motoare diesel şi lucrează cu autorităţile pentru gestionarea problemelor, a anunţat grupul auto.

Ca rezultat, KBA a cerut actualizarea softului la modelele Audi echipate cu motoare V6 TDI.

În ultima perioadă Audi trece printr-o perioadă dificilă ca urmare acţiunilor de rechemare la service, combinate cu investigaţiile procurorilor şi criticile sindicatelor şi managerilor cu privire la scandalul emisiilor poluante ale motoarelor diesel şi strategia companiei după acest scandal.

Ample percheziţii au avut loc în martie 2017 

Aproximativ 80 de ofiţeri de poliţie şi procurori au descins la mai multe birouri ale Audi din Germania, dar şi la reşedinţele private ale unor importanţi reprezentanţi ai companiei, a informat dw.com, precizând că ancheta vizează obţinerea unor informaţii privind eventualul rol jucat de Audi în scandalul Dieselgate.

Potrivit dw.com, percheziţiile au fost făcute la birourile Audi din oraşul bavarez Ingolstadt, precum şi la birouri din landurile Baden-Württemberg şi Saxonia Inferioară. 

Ulterior, Audi a confirmat percheziţiile, spunând într-o declaraţie că „va coopera pe deplin” cu autorităţile.

Un fost şef de dezvoltare a motoarelor diesel, Ulrich Weiss, a acuzat şeful Audi, Rupert Stadler, că ar fi avut cunoştinţă despre manipularea motorului astfel încât să se falsifice rezultatele privind emisiile de CO2. Cu toate acestea, procurorii germani au declarat că managerii Audi nu au efectuat manevre specifice.

Guvernul Statelor Unite şi VW au convenit anul trecut asupra unei aşa-numite declaraţii a faptelor, inclusiv a unor acuzaţii potrivit cărora inginerii Audi au proiectat un motor diesel de 3.0 litri, pentru piaţa americană, echipat cu un dispozitiv proiectat să inducă în eroare autorităţile şi clienţii cu privire la emisiile de CO2.

Motorul este declarat a fi utilizat în mai multe modele de autoturisme VW, Audi şi Porsche. Potrivit rechizitoriului din SUA, Audi A6 Quattro şi Quattro A7 sunt afectate, precum şi Q5 SUV-uri şi Q7.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite