Apple vrea să atragă un miliard de dolari prin vânzarea pentru prima oară de obligaţiuni în Taiwan

Apple vrea să atragă un miliard de dolari prin vânzarea pentru prima oară de obligaţiuni în Taiwan

Obligaţiunile Apple ar avea o maturitate de 30 de ani, valoarea lor ridicându-se la un miliard de dolari FOTO Yahoo Finance

Gigantul Apple vrea să emită pentru prima oară obligaţiuni în Taiwan, în valoare de un miliard de dolari, apotrivit unor surse apropiate situaţiei, aceasta operaţiune urmând să includă producătorul de iPhone-uri în grupul marilor companii care au atras miliarde de dolari pe piaţa de obligaţiuni a insulei, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Obligaţiunile Apple ar avea o maturitate de 30 de ani, au spus sursele. Reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze.
 
Lichiditatea pieţei taiwaneze de obligaţiuni este mare, investitorii în titluri pe termen lung, în principal firme de asigurări de viaţă, fiind interesaţi de companii cu bonitate ridicate, dar şi de randamente mari.
 
Companiile multinaţionale efectuează în mod regulat emisiuni de obligaţiuni de astfel de mărimi în Taiwan. De exemplu, în luna decembrie a anului trecut, producătorul american de cipuri Intel a vândut obligaţiuni în valoare de 915 milioane de dolari, pe termen de 30 de ani şi randament de 4,7%. O lună mai târziu, producătorul de bere Anheuser Busch InBev a emis obligaţiuni de 1,47 miliarde de dolari, tot pe 30 de ani, cu randament de 4,915%.
 
În acest an, pe piaţa din Taiwan au fost emise obligaţiuni în valoare de 16 miliarde de dolari, mai mult de jumătate din emisiunile de 29 de miliarde de dolari americani care au avut loc în 2015, potrivit datelor oficiale. Investorii sunt interesaţi de randamente de 4,2%-4,2% pentru obligaţiunile Apple, au spus două surse.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările